.

Android onttroont Apple als leider op tabletmarkt


Android onttroont Apple als leider op tabletmarkt

Tabletcomputers met een Android-besturingssysteem zijn in 2013 voor het eerst meer verkocht dan tablets van Apple. Uit cijfers van marktonderzoeksbureau Gartner blijkt dat 62 procent van de tablets draaide onder Android. Een jaar eerder was dat nog bijna 46 procent.
In aantallen ging het om 121 miljoen tablets met Android tegenover 70 miljoen tablets met Apples iOS-besturingssysteem. In maart 2013 had marktonderzoeker International Data Corp (IDC) al voorspeld dat de iPad zijn leidende positie op de tabletmarkt zou verliezen. Bij de smartphones was Android al marktleider.

Apple blijft volgens Gartner wel de grootste producent van tablets. Samsung, dat het Android-besturingssysteem gebruikt, verkocht vorig jaar 37 miljoen stuks, een toename van 336 procent ten opzichte van een jaar eerder, aldus Gartner.

Apple blijft bovendien de best verdienende tabletproducent. De stijging van de Android-apparaten hangt vooral samen met een toename van de verkoop van goedkopere, kleinere tablets. Volgens Gartner zal de tabletmarkt blijven veranderen, onder meer door de opkomst van 'hybride ultramobiele' toestellen, die het design van de tablets combineren met een toetsenbord.

Sourc : http://www.trouw.nl/tr/nl/5133/Media-technologie/article/detail/3606996/2014/03/04/Android-onttroont-Apple-als-leider-op-tabletmarkt.dhtml